Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Mosselen
Porties:
4
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
1
bosje
selderij
fijngehakt
▢
250
gram
ui
in ringen gesneden
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
3
eetlepels
heldere bouillon
▢
1
theelepel
gemalen zwarte peper
▢
1
liter
witte wijn
▢
Snufje
zout
▢
Snufje
suiker
▢
4
tomaten
in blokjes gesneden
▢
1
potje
pitloze olijven
▢
1
theelepel
gedroogde marjolein
Instructies
Was de selderij en snijd deze in kleine stukken.
Snijd de uien in ringen.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de selderij en ui tot ze glazig zijn.
Voeg 1 liter water, bouillon, witte wijn, zwarte peper, zout en suiker toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de zorgvuldig schoongemaakte mosselen toe aan de pan.
Voeg ook de tomaten, olijven en marjolein toe.
Laat alles nog circa 15 minuten op een laag vuur koken tot de mosselen open zijn.
Roer af en toe voorzichtig met een schuimspaan.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij