Spoel de mosselen grondig af onder koud stromend water.
Tik op geopende mosselen; gooi degene die niet sluiten weg.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de fijngehakte knoflook en roerbakgroentemix gedurende 5 minuten.
Voeg de tomaten uit blik en de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de mosselen toe, dek de pan af en laat 7 minuten koken, of totdat alle schelpen open zijn.
Verwijder mosselen die niet open zijn gegaan.
Verdeel de mosselen en groenten over vier diepe borden en bestrooi met fijngehakt basilicum.
Serveer met plakjes bruin stokbrood en eventueel knoflookmayonaise aan de kant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse salade of extra stokbrood om de heerlijke saus op te dippen.Wijnadvies:Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij de Mediterrane smaken van dit gerecht.