Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Mosselen met Pizzaiola Vulling
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
verse mosselen
▢
½
liter
witte wijn
▢
½
liter
water
▢
1
portie soepgroenten
prei, wortel, selderij
▢
2
uien
▢
1
theelepel
zwarte peperkorrels
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
1
laurierblad
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
tomaten uit blik
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
theelepel
gedroogde oregano
▢
2
eetlepels
geraspte Parmezaanse kaas
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Zout naar smaak
Instructies
Maak de soepgroenten schoon, was ze en hak ze fijn.
Snijd de uien in ringen.
Breng de groenten in een grote pan met de witte wijn en water aan de kook.
Voeg de zwarte peperkorrels, tijm, laurierblad en zout toe.
Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openstaan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en koel ze af onder koud water.
Verwijder de lege schelphelften.
Leg de volle helften op een speciaal mosselbord of op een bedje van zout.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook uit.
Meng deze met de tomatenpuree en gedroogde oregano.
Verdeel het tomatenmengsel over de mosselen.
Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de mosselen en besprenkel het geheel met olijfolie.
Gratineer het gerecht in een voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin is.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
/
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij