Bak de fijngehakte knoflook gedurende 30 seconden.
Voeg de dunne repen venkel toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de grove stukken paddestoelen toe en bak het geheel al omscheppend gedurende 4 minuten, tot er vocht uit de paddestoelen vrijkomt.
Voeg de pitloze witte druiven toe en warm deze 1 minuut mee.
Haal de pan van het vuur en schep de blokjes blauwaderkaas erdoor.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel de veldsla over vier borden en schep het druivenmengsel erop.
Besprenkel het geheel met enkele druppels balsamicoazijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas gaat uitstekend samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De frisse smaak van de druiven en de zoute toets van de kaas worden mooi gecompenseerd door de fruitige tonen van de wijn.