Maal in een keukenmachine het brood, citroensap en -rasp, en ui tot een fijne massa.
Kneed het broodmengsel door het gehakt, samen met de peterselie, piment, 1 theelepel komijn en 1 eetlepel olie.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm van het gehaktmengsel 8 burgers en bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verhit vlak voor het roosteren van de burgers 1 eetlepel olie in een steelpannetje en bak de pijnboompitten snel goudbruin.
Voeg de diepvriesspinazie toe en laat deze al roerend ontdooien op matig vuur.
Laat de feta in de spinaziesaus smelten en breng de saus op smaak met zout, peper en de resterende komijn.
Neem de pan van het vuur en houd warm op de barbecue.
Bestrijk de burgers aan beide kanten met de resterende olie en rooster ze op de barbecue in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
Leg de burgers op borden en serveer met de spinaziesaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Mediterrane Spinazie-Feta Hamburgers passen uitstekend bij een lichte rode wijn zoals een Griekse Agiorgitiko of een Italiaanse Sangiovese. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van het gerecht aan zonder te overheersen.