Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane tilapia met broccoli en rösti
Een snelle en smaakvolle ovenschotel met tilapiafilet, broccoli en krokante rösti.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
kookpan
mes
Ingrediënten
▢
750
g
broccoli
▢
450
g
tilapiafilet
2 schaaltjes à ca. 225 g
▢
30
g
peterselie
▢
600
g
rösti
diepvries
▢
50
g
belegen kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 °C (of gasovenstand 5).
Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes, en kook ze 6 minuten beetgaar.
Laat uitlekken.
Leg de tilapiafilet in een ingevette ovenschaal, bestrooi met peper en zout en besprenkel met 3 eetlepels olie.
Bak de vis in het midden van de oven ongeveer 10 minuten.
Hak de peterselie fijn.
Bak de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de peterselie erdoor in de laatste 3 minuten.
Voeg de broccoli toe aan de ovenschaal, bestrooi met kaas en plaats nog 5 minuten in de oven.
Serveer de ovenschotel met de rösti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade met citroendressing.
Wijnadvies:
Een lichte Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
12
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden