Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Visstoofpot
Een smaakvolle Mediterrane visstoofpot, rijk aan verse kruiden en tomaten. Deze stoofpot is perfect voor een gezellige maaltijd met een vleugje Zuid-Europese flair.
Porties:
2
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenvaste pan
koksmes
snijplank
houten lepel
Ingrediënten
▢
750
g
gemengde visfilets
ontveld en ontgraat, in stukken gesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
grote
ui
fijngesnipperd
▢
1
el
tomatenpuree
▢
1
el
azijn
▢
1
el
versgehakte peterselie
▢
1,8
dl
olijfolie
▢
1
liter
heet water
Instructies
Bereid de visfilets voor door eventuele schubben en graten te verwijderen.
Snijd de vis in stukken en spoel ze kort af met kokend water.
Dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de visstukken goudbruin.
Laat de vis op laag vuur rustig garen.
Haal de vis vervolgens uit de pan en zet apart.
In dezelfde pan, bak de fijngesnipperde ui, knoflook en peterselie tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.
Voeg daarna de azijn toe en giet er 1 liter heet water bij.
Roer alles goed door en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de gebakken vis weer toe aan de pan en verwarm alles goed door.
Serveer de stoofpot heet, eventueel met croûtons om het gerecht compleet te maken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Chardonnay om de rijke smaken van de visstoofpot te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Stoofpot
/
Vis
Land van herkomst
Italië
/
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian