Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Visstoofpot
Porties:
2
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
gemengde visfilets
ontveld en ontgraat, in stukken gesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
grote
ui
fijngesnipperd
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
eetlepel
versgehakte peterselie
▢
1,8
dl
olijfolie
Instructies
Verwijder de schubben en graten van de vis, snijd deze in stukken en spoel ze af met kokend water.
Dep ze droog.
Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan, bak de vis goudbruin en laat deze op laag vuur rustig garen.
Haal de vis uit de olie en bak vervolgens de ui, knoflook en peterselie tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenpuree toe, roer de azijn erdoor en giet er 1 liter heet water bij.
Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de gebakken vis weer toe en verwarm alles goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de stoofpot heet, eventueel met croûtons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Stoofpot
/
Vis
Land van herkomst
Italië