Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Meloen met Stilton en sinaasappeldressing
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
schoongeboend
▢
1
el
witte balsamicoazijn
▢
4
el
olijfolie
extra vierge
▢
1
galiameloen
gekoeld
▢
150
g
Stilton of Danablu
kaas
▢
40
g
waterkers
Instructies
Voorbereiden:
Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
Klop in een kannetje de balsamicoazijn en olie tot een dressing.
Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken.
Bereiden:
Snijd de meloen in 4 parten.
Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees van de schil.
Snijd de parten in heel dunne plakjes.
Spreid de plakjes meloen uit op 4 borden.
Verkruimel de kaas of snijd het in heel kleine blokjes.
Strooi de kaas over de meloen.
Leg op elk bord een toef waterkers.
Druppel de dressing over de meloen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een even simpel als onverwacht gerecht door de combinatie van goed rijpe, liefst gekoelde meloen met stilton en een aromatische sinaasappeldressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Voorgerechten