Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mercimek çorbasi
Turkse linzensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
1
flinke winterwortel
▢
1
aardappels
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
theelepel
tomatenpuree
▢
2
theelepel
peperpuree
biber salçası of 1 theelepel sambal
▢
125
gram
rode linzen
▢
munt
▢
rode pepervlokken
pul biber
▢
citroensap
Instructies
Maak de ui en de wortel schoon en snijd dit klein.
Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
Fruit de ui zacht in de olijfolie.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg de wortel, de stukken aardappel, de peperpuree, de gewassen linzen en 600 ml water toe en breng dit aan de kook.
Laat de soep ca. 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
Maak de soep op smaak met kleingesneden munt, wat pepervlokken en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch