Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaans spiegelei
Allerhande 2002
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
pot
sugo piccante
475 g
▢
8
eieren
▢
4
wraptortilla's
▢
½
zakje
verse koriander
a 15 g
Instructies
In grote koekenpan 1 eetlepel boter laten smelten en hierboven 4 eieren breken (dooier moet heel blijven).
Eieren op matig vuur ca. 7 minuten bakken, tot dooier bijna geheel gestold is.
Spiegelei uit pan nemen en warm houden.
Zo nog een groot spiegelei bakken.
Intussen in steelpan of magnetron tomatensaus verwarmen.
Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of droge koekenpan verwarmen.
Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijn snijden en door tomatensaus mengen.
Tortilla's over de grote borden verdelen.
Een helft van tortilla dik besmeren met warme tomatensaus.
Spiegeleieren halveren en op tomatensaus leggen.
Tortilla's dubbelgeklapt serveren.
Voedingswaarden
Calories:
495
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
27
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Mexico
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch