Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse bonensalade met mais
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
zwarte bonen
afgespoeld en uitgelekt blikje
▢
400
gr)kidneybonen
uitgelekt blikje
▢
400
gram
cannellini bonen
afgespoeld en uitgelekt, blikje
▢
1
groene paprika
in stukjes
▢
1
rode paprika
fijngesneden
▢
300
gram
diepvries maïs of vers
▢
1
rode ui
in stukjes
▢
125
ml
olijfolie
▢
125
ml
rode wijnazijn
▢
2
eetlepel(s)
vers limoensap
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
ruwe rietsuiker
▢
1
eetlepel(s)
zout
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
4
eetlepel(s)
verse koriander
fijngesneden
▢
½
eetlepel(s)
gemalen komijn
▢
½
eetlepel(s)
gemalen zwarte peper
▢
1
scheutje hot chilisaus
▢
½
theelepel
chilipoeder
Instructies
In een grote kom bonen, paprika, maïs en rode ui vermengen.
In een kommetje olijfolie, rode wijnazijn, limoensap, citroensap, suiker, zout, knoflook, koriander, komijn en zwarte peper vermengen.
Op smaak brengen met hot saus en chilipoeder.
De dressing over de groenten schenken en goed mengen.
Goed laten afkoelen en koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch