Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse Bonenschotel met Avocado en Nacho's
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blik
kidneybonen
uitgelekt
▢
12
stuks
baby maïs
▢
1
rode paprika
▢
1
gele paprika
▢
1
rode ui
▢
3
tomaten
▢
1
limoen
▢
1
avocado
▢
Koriander
▢
4
eetlepels
crème fraîche
▢
Nachochips
Instructies
Snijd de baby maïs in stukken en stoom ze in een stoomovenpan op 100°C gedurende ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn, of kook ze in water.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in gelijke stukken.
Als je niet van rauwe paprika houdt, stoom ze dan gedurende 1 minuut en spoel ze daarna af met koud water.
Snijd de rode ui in dunne ringen en spoel ze af met koud water om de bitterheid te verminderen.
Snijd de tomaten in grove blokjes zonder de zaadlijsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Besprenkel met wat limoensap om verkleuring te voorkomen.
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met geraspte limoenschil, limoensap, olijfolie, zout en peper.
Verdeel de salade over de borden en serveer met een lepel crème fraîche en nachochips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koriander kan worden vervangen door bosui voor een andere smaakdimensie.
Voor extra pit kun je wat milde groene tabasco toevoegen.
Serveer er wat geraspte kaas apart bij en een groene salade of lekker brood.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Salade
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm