Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse bonensoep van Hetty van Es
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
in ringen gesneden
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
winterwortel
in dobbelsteentjes
▢
2
rode paprika
in blokjes gesneden
▢
1
volle tl
gemalen komijnpoeder
▢
3
volle tl
milde paprikapoeder
▢
¼
tl
chilipoeder
▢
3
kippen bouillonblokjes
▢
2
liter
water
▢
2
blikken
tomatenblokjes
▢
1
blik
zwarte bonen
400 gr
▢
1
blik
kidney bonen
400 gr
▢
1
blik
linzen
400 gr
▢
4
eetlepel(s)
zoete chilisaus
▢
2
limoenen
Serveer met:
▢
Enkele tortillachips
▢
1
rijpe avocado in blokjes
▢
en wat blaadjes verse koriander of peterselie
▢
een dot kwark
Instructies
Bak in een soeppan in wat olijfolie de uien en de knoflook op halfhoog vuur glazig.
Voeg de wortel en de paprika blokjes toe en bak deze 3 minuten mee.
Strooi de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij en bak dit 3 minuten mee.
Voeg dan de bouillonblokjes, de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook, laat de soep ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Voeg dan de linzen, zwarte en de kidney bonen en de chilisaus toe.
Knijp de citroenen boven de soep uit en maak eventueel op smaak met zout en peper.
Pureer de soep heel kort met een staafmixer, zorg er voor dat de soep niet te fijn word maar grof van structuur blijft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met wat tortillachips, blokjes avocado, wat korianderblaadjes en een dot kwark.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Mexico