Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse bowl
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bloemkoolrijst
kant-en-klaar of zelf maken door bloemkool te raspen
▢
200
gram
kip
▢
2
paprika's
▢
2
uien
▢
Mexicaanse kruiden
bijvoorbeeld een mix van o.a. chilipeper, komijn, paprikapoeder, oregano en koriander
▢
2
avocado
▢
2
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
2
tomaten
of handje snoeptomaatjes
▢
2
handjes
ijsbergsla
▢
0.5
limoen
Instructies
Snijd de paprika in reepjes en de uien in halve ringen.
Bak de kip op hoog vuur goudbruin en voeg de paprika, ui en kruiden toe.
Laat op zacht vuur nog even bakken.
Schil de avocado's en doe in een bakje.
Prak ze met een vork.
Snijd de tomaten in hele kleine stukjes en voeg toe aan de geprakte avocado's, samen met de crème fraîche en het sap van een halve limoen.
Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Bak vervolgens de bloemkoolrijst twee minuten aan op hoog vuur.
Pak een groot bakje of een kom en deel deze in gedachten 'in vieren' en leg de rijst in het eerste hoekje.
Leg de kip en groenten in een ander hoekje.
Vul de andere twee kwarten met het avocadomengsel en de ijsbergsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
eventueel kun je er een spiegeleitje bij bakken en/of over de bowl nog geraspte kaas strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Mexico