Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse Gehaktballen met Sla en Gevulde Aardappels
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
Ingrediënten
▢
100
g
tortilla chips
▢
500
g
half-om-halfgehakt
▢
200
g
milde salsa
pot à 300 g
▢
4
grote
aardappels
ongeschild (bijv. Superaardappels)
▢
25
g
boter
▢
1
krop
ijsbergsla
▢
1
blik
Mexicaanse groentemix
200 g, uitgelekt
▢
4
eetlepels
knoflookdressing
Instructies
erkruimel de helft van de tortillachips.
Meng in een kom het gehakt met de verkruimelde chips, 2 eetlepels salsa en ½ theelepel zout en peper.
Vorm hieruit 4 gehaktballen.
Kook de aardappels in 25 minuten gaar.
Verhit boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op matig vuur in 20 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng in een kom met de Mexicaanse groentemix en knoflookdressing.
Strooi de rest van de tortillachips over de salade.
Haal de gehaktballen uit de pan, zet het vuur hoog, voeg 100 ml water toe aan de pan en roer de aanbaksels los.
Breng de jus op smaak met 3-4 eetlepels salsa, zout en peper.
Verdeel de gehaktballen met jus over vier borden.
Leg de aardappels ernaast, snijd ze diep in en schep in elk een eetlepel salsa.
Serveer met de ijsbergsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een verfrissende Mexicaanse cerveza (bier) of een lichte rode wijn zoals een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Mexico
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij