Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse Gevulde Paprika's met Romige Walnotensaus
Een heerlijk en kleurrijk gerecht geïnspireerd door de Mexicaanse keuken, met een vullende gehaktmix en een rijke walnotensaus. Perfect voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs.
Porties:
4
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koekenpan
Oven
kookpan
Bakplaat
Ingrediënten
▢
500
gr
walnoten
▢
100
gr
feta
▢
100
ml
gecondenseerde melk
▢
250
gr
gehakt of vegetarisch gehakt
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
tomaat
in blokjes gesneden
▢
1
appel of perzik
in kleine stukjes gesneden
▢
1
bakbanaan of onrijpe banaan
in kleine stukjes gesneden
▢
2
el
rozijnen
▢
45
gr
amandelen
fijngehakt
▢
4
zoete puntpaprika's
gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
▢
1
granaatappel of bakje granaatappelpitjes
▢
100
ml
water
▢
Zout naar smaak
▢
Basmati rijst
hoeveelheid naar wens
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Gebruik een keukenmachine om de walnoten, feta en gecondenseerde melk te pureren tot een dikke, romige saus.
Zet apart.
Verhit een koekenpan en rul het gehakt of vegetarisch gehakt.
Voeg vervolgens de gesnipperde ui, tomaat, appel (of perzik), bakbanaan, rozijnen en gehakte amandelen toe.
Bak het geheel 3 minuten zachtjes door.
Voeg 100 ml water en wat zout toe aan het gehaktmengsel.
Laat het mengsel nog even doorpruttelen totdat alles goed gemengd is.
Halveer de zoete puntpaprika's en vul ze met het gehaktmengsel.
Plaats de gevulde paprika's op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de gevulde paprika's op borden met de basmatirijst.
Giet de walnotensaus over de paprika's en garneer met granaatappelpitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht combineert goed met een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
620
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Vlees
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch