Goed mengen en de kipfilet geruime tijd in de marinade laten staan
De paprika's in dunne kleine stukjes snijden
De spekreepjes uitbakken
Kipfilet in de marinade toevoegen
En ook gelijk de paprikastukjes
Op hoog vuur de kip gaar bakken
Dan 300 ml water toevoegen even aan de kook brengen
Daarna op een zacht pitje zetten
Water aan de kook brengen volgens aanwijzingen op de verpakking de pandanrijst koken met 1 boulionblokje voor de smaak
Als de rijst gaar is de Mexicaanse kip weer op halfhoog vuur zetten
Van een beetje melk en een aantal scheppen maizena al roerend met een vork een stevig papje maken
Dit aan de kip toevoegen en nog even zacht laten doorkoken
Eet smakelijk van een recept wat bijna iedereen onweerstaanbaar vindt
Notities / Tips / Wijnadvies
Met dit gerecht sla je de plank bijna nooit mis
Je kunt de paprika's ook vervangen door een blikje uitgelekte maïs en een uitgelekt blikje cocktailfruit
Die variant noem ik kip picasso