Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel
Allerhande 2002
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal, ca. 30 x 40 cm
Ingrediënten
▢
4
rode paprika's
▢
1
teen
knoflook
▢
1
ui
▢
2
blikken
kidneybonen
a 425 g
▢
1
zakje
verse koriander
15 g
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
zout
▢
druppels
tabasco
enkele
▢
40
g
tortillachips naturel
zakje
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
▢
150
g
gemalen oude kaas
zakje
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Paprika's wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
In grote pan met ruim kokend water paprikahelften in ca.5minuten beetgaar koken.
In vergiet laten uitlekken.
Knoflook en ui pellen en snipperen.
In zeef kidneybonen laten uitlekken.
Koriander fijn hakken.
In koekenpan olie verhitten en knoflook en ui ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Bonen en komijn toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
Van vuur af helft van koriander erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en tabasco.
Paprikahelften vullen met bonenmengsel en naast elkaar in ovenschaal zetten.
Paprika's afdekken met tortillachips.
Crème fraîche losroeren en over chips verdelen.
Kaas erover strooien.
In midden van oven paprika's ca. 15 minuten bakken tot kaas is gesmolten.
Garneren met rest van koriander.
Voedingswaarden
Calories:
541
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
31
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch