Zin in een explosie van smaak die je even naar Mexico katapulteert? Deze Mexicaanse rundvleesburrito’s met pit zijn rijk gevuld, licht pittig en onweerstaanbaar sappig. Het rundvlees suddert zachtjes met tomaat, limoen en rode peper, terwijl de tortilla’s het geheel warm omarmen. Ideaal voor een doordeweekse fiesta of om indruk te maken op je gasten. Serveer met guacamole, frisse salade en een glimlach – succes gegarandeerd!
Rooster de rode pepers in een droge koekenpan tot ze geuren en hak ze daarna fijn.
Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water, verwijder het vel en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pers de limoen uit.
Pel en snipper de ui en hak het ontbijtspek fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek en de ui ongeveer 2 minuten zachtjes.
Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul terwijl je omschept.
Pers de knoflook erboven uit en schep de pepers, tomaat, limoensap en oregano erdoor.
Laat het gehaktmengsel ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep het gehaktmengsel in een reep over het midden van elke tortilla en rol ze op, of vouw eerst de onderkant en dan de zijkanten over de vulling.
Leg op elk bord twee burrito’s en serveer met avocadodipsaus, zure room en een frisse groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze burrito’s met een royale klodder guacamole, een frisse salade en eventueel wat maïskorrels voor extra crunch.Wijnadvies:Een burrito met pit vraagt om een wijn met karakter! Ga voor een kruidige Spaanse Tempranillo of een fruitige Merlot met zachte tannines. De frisse zuren in de wijn combineren prachtig met het limoensap en het pittige gehakt. Liever wit? Een gekoelde Verdejo houdt het geheel licht en zomers – olé!