Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse Tostada met Geroosterde Minigroenten en Mini Biefstukjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
(35 x 40 cm)
grill
grillpan
kommetje
schaar
Ingredients
▢
150
gr
Asperge-broccoli
▢
2
pakjes
Cherry trostomaten
▢
300
gr
Mini biefstukjes
▢
150
gr
Mini prei
▢
125
gr
Minimaiskolfjes
▢
1
eetlepel
Mexicaanse kruiden
▢
6
eetlepels
Olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
▢
4
stuks
Wraptortilla's
Instructions
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Halveer de mini preitjes in de lengte.
Knip de trosjes tomaten in het midden door.
Leg de mini prei, tomaten, mini mais en asperge-broccoli naast elkaar in het bakblik.
Meng in een kommetje de olijfolie en Mexicaanse kruiden en schenk driekwart van het mengsel over de groenten.
Schuif het bakblik ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de groenten in ca. 7 minuten gaar.
Schep ze af en toe voorzichtig om.
Verwarm de grillpan tot gloeiend heet.
Bestrijk de tortilla's en biefstukjes met de rest van het olijfolie-mengsel.
Rooster de tortilla's een voor een knapperig bruin in de grillpan en leg ze op vier borden.
Rooster vervolgens de biefstukjes in ca. 2 minuten mooi bruin.
Leg de geroosterde minigroenten en biefstukjes op de tortilla's.
Druppel de olie uit het bakblik eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Wraps
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Picknick