Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Mihoen goreng
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
mihoen
▢
350
gram
varkensvlees
of kip,
▢
150
gram
gepelde garnalen
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
prei
▢
ketjap
▢
peper
▢
zout
▢
reuzel
of plantaardige olie
Instructies
Breng water aan de kook en doe hier de mihoen ongeveer 3 minuten in (de pan is dan van het vuur af).
Spoel de mihoen met koud water af en laat deze uitlekken.
Snijd het vlees in kleine stukjes, de prei in schuine reepjes en wrijf de uien en knoflook fijn.
Fruit dan de uien en knoflook in de reuzel lichtbruin, voeg hier het vlees bij en bak dit gaar.
Voeg de prei, de met water verdunde ketjap, mihoen, garnalen, zout en peper toe.
De mihoen met 2 vorken al omscheppend au bain marie verwarmen anders gaat ze vast zitten.
Garneer de mihoen met reepjes omelet en ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Varkensvlees
/
Vis
/
Vlees
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië