Kook de mihoen in het kokende water volgens de instructies op de verpakking (ca.
2 minuten).
Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Verhit een scheutje wokolie in een grote wok op hoog vuur.
Roerbak de zalmblokjes voorzichtig in ongeveer 3 minuten gaar.
Haal ze uit de wok en houd warm.
Maak de wok schoon en verhit opnieuw met een scheutje olie.
Roerbak de Chinese koolreepjes en shiitake gedurende 5 minuten.
Voeg de gekookte mihoen, gebakken zalmblokjes, ketjap manis en woksaus toe naar smaak (ongeveer 8 eetlepels) en roerbak nog 2 minuten voorzichtig.
Verdeel de mihoen met zalm en shiitake over diepe borden of kommen.
Garneer met gebakken uitjes en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of kipfiletreepjes. Vervang shiitake door andere paddenstoelen zoals champignons of kastanjechampignons.Serveertip:Serveer met sambal, ketjap of sojasaus en kroepoek, zodat iedereen het gerecht naar eigen smaak kan aanvullen.Wijnadvies:Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de zalm en de frisse Aziatische smaken.