Stap in de wereld van de Dickens-achtige kersttradities met deze iconische Mince Pies. Deze kleine gebakjes, vol met rijke, gekruide vruchtenvulling, zijn een onmisbaar onderdeel van de Britse feestdagen. Volgens de legende brengen ze geluk als je ze eet van Kerst tot Driekoningen. Dus, met elke hap eet je niet alleen een heerlijk taartje, maar creëer je ook een jaar vol geluk.
Snijd de koude boter met twee messen door het bloemmengsel tot de boter fijn verdeeld is.
Voeg het ei en 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed snel met de handen tot een soepel deeg.
Rol het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.
Vullen en bakken:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg uit tot een ronde plak van 3 mm dik.
Steek met het uitsteekvormpje cirkels uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
Leg op elke deegbodem 2 eetlepels mincem
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de Mince Pies warm, direct uit de oven. Ze zijn het lekkerst met een royale schep lobbig geslagen slagroom of vanillecustard.Wijnadvies:Bij deze zoete, rijk gekruide en fruitige taartjes past een wijn met een vergelijkbaar complex karakter. Een zoete dessertwijn is een uitstekende keuze, die de specerijen en de rijke smaak van de vulling perfect versterkt. De honingachtige tonen en het rijpe fruit van de wijn creëren een heerlijke harmonie.