Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Minestronesoep uit de wâlden
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
woudbonen
▢
3
groentenbouillonblokjes
▢
2
Friese droge worsten
▢
250
gram
runderpoulet
▢
een halve pastinaak of knolselderij
▢
2
winterwortels
▢
4
stengels bleekselderij
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
200
gram
sperziebonen
▢
2
preien
▢
200
gram
spinazie
▢
1
blik
gepelde tomaten
of verse tomaten, gepeld
▢
bladselderij
▢
tijm
▢
basilicum
▢
vlierbessenwijn
▢
olijfolie
▢
peper
▢
zout
Instructies
Was de woudbonen en week ze een nacht tevoren in 1½ liter water.
Kook de bonen in het weekwater, samen met het soepvlees en de droge worst.
Schep regelmatig af het schuim van de bonen.
Neem na een uur de droge worst eruit en laat die afkoelen.
Voeg de bouillonblokjes toe en kook de bonen nog een uur tot ze gaar zijn.
Het is belangrijk de bonen tegen de kook aan te houden, zodat ze heel blijven en daardoor hun smaak behouden.
Maar intussen de pastinaak (of knolselderij), wortels, bleekselderij, prei en sperziebonen schoon.
Snijd de pastinaak (of knolselderij), wortels, bleekselderij, prei en sperziebonen in kleine stukjes.
Prak de tomaten fijn.
Snipper de uien en de knoflook.
Fruit de stukjes ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een grote pan met dikke bodem.
Voeg na drie minuten de gesneden groenten toe en fruit al roerend gedurende vijf minuten.
Voeg dan de woudbonen met het vlees en de bouillon toe.
Houd de soep ongeveer 15 minuten tegen de kook aan.
Snijd de droge worst in dunne schijfjes en voeg die samen met de spinazie toe en de geprakte tomaten toe aan de soep.
Kruid naar smaak met selderij, tijm en basilicum.
Voeg na vijf minuten zout, peper en een glas vlierbessenwijn toe.
Serveren met geroosterd brood en jonge kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland