2beschuitenverkruimeld (gebruik eventueel glutenvrije beschuiten voor een glutenvrij dieet)
500gramtartaar van rundvlees
2eieren
3eetlepelsgehakte peterselie
2eetlepelstomatenketchup
Een paar druppelstabasconaar smaak
Peper en zout naar smaak
Roerbakolieom te bestrijken
Instructies
Verwarm de barbecue voor tot middelhoog vuur.
Meng in een kom de fijn gesnipperde sjalotjes, verkruimelde beschuiten, tartaar van rundvlees, eieren, gehakte peterselie, tomatenketchup, tabasco, peper en zout.
Meng alles goed door elkaar.
Vorm van dit mengsel 12 kleine ovale hamburgertjes.
Bestrijk de mini-hamburgers lichtjes rondom met roerbakolie.
Leg de hamburgertjes op de hete barbecue en rooster ze in ongeveer 10 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege om.
Serveer de mini-hamburgers op mini-sesambroodjes en garneer met plakjes tomaat, augurk, reepjes ijsbergsla en eventueel een plakje kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mini-Amerikaanse hamburgers met frietjes, coleslaw of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze mini-hamburgers passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De wijn moet het vlees goed aanvullen zonder te overheersen.