Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini blini’s met tonijn
Porties:
1
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Spatel
Koekenpan
Ingrediënten
▢
65
gram
bloem
▢
1
ei
▢
zout
▢
1
kl
bakpoeder
▢
75
ml
melk
▢
25
gram
boter
▢
1
blikje
tonijn
op olijfolie
▢
yoghurt
▢
bieslook
▢
zonnebloemolie
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Laat in een steelpannetje de boter smelten.
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de dooier van het ei, een snufje zout, de melk en de gesmolten boter.
Klop het eiwit stijf.
Spatel dit door het beslag.
Verhit een scheut olie in een koekenpan.
Schep met een koffielepel wat beslag in de pan.
Bak dit een minuut of 2 en draai ze dan om zodat ze een mooi kleurtje hebben aan beide zijden.
Doe dit tot het beslag op is.
Laat de blini's afkoelen
Laat de tonijn uitlekken.
Maak de tonijn klein met een vork in een kom en voeg wat yoghurt toe zodat het wat smeuïger wordt.
Voeg een klein beetje zout toe.
Bedek elke blini met een hoopje van dit mengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Doe er eventueel nog fijn gesneden augurk door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Vis