Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 12 gelijke rechthoeken.
Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
Smeer de geitenkaas over de afgekoelde bladerdeegbodems.
Beleg de taartjes met de partjes vijgen en besprenkel ze met de honing.
Verdeel tot slot de gehakte noten over de mini plaattaartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze mini plaattaartjes als een elegant en smaakvol hapje bij een feestelijke gelegenheid of als voorgerecht bij een diner.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling vormt een mooie aanvulling op de geitenkaas, vijgen en honing in deze mini plaattaartjes.