Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Mini Ratatouille Taartjes
Deze mini ratatouille taartjes combineren knapperig deeg met een heerlijke, langzaam gegaarde ratatouille, perfect als bijgerecht voor zomerse diners of feestelijke gelegenheden.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 kleine ingevette bakvormpjes (doorsnede 10 cm)
Bakpapier
steunvulling
Ingrediënten
▢
Voor het deeg:
▢
100
gr
bloem
▢
50
gr
boter
▢
¼
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
koud water
▢
Voor de ratatouille:
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
75
gr
ui
fijngehakt
▢
100
gr
courgette
in kleine blokjes
▢
75
gr
rode paprika
in kleine blokjes
▢
75
gr
gele paprika
in kleine blokjes
▢
100
gr
aubergine
in kleine blokjes
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
Suiker naar smaak
▢
1
bouquet garni
tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad
Instructies
Voor het deeg:
Meng bloem en zout.
Snijd de boter met twee messen door de bloem.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit en bekleed de vormpjes.
Bak de bodems 25 minuten blind met steunvulling.
Voor de ratatouille:
Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan.
Bak de ui en knoflook 5 minuten zacht.
Voeg zout en suiker toe naar smaak.
Voeg paprika's, courgette en aubergine toe en bak 5 minuten mee.
Voeg het bouquet garni en de tomaten toe.
Meng goed.
Dek de pan af met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de oven op 180°C, de laatste 20 minuten zonder folie.
Verwijder het bouquet garni.
Bereiden:
Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
Garneer met basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze ratatouille taartjes met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Picknick
/
Verjaardag