Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini Ratatouille Taartjes
Deze mini ratatouille taartjes combineren knapperig deeg met een heerlijke, langzaam gegaarde ratatouille, perfect als bijgerecht voor zomerse diners of feestelijke gelegenheden.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 kleine ingevette bakvormpjes (doorsnede 10 cm)
Bakpapier
steunvulling
Ingrediënten
▢
Voor het deeg:
▢
100
gr
bloem
▢
50
gr
boter
▢
¼
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
koud water
▢
Voor de ratatouille:
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
75
gr
ui
fijngehakt
▢
100
gr
courgette
in kleine blokjes
▢
75
gr
rode paprika
in kleine blokjes
▢
75
gr
gele paprika
in kleine blokjes
▢
100
gr
aubergine
in kleine blokjes
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
Suiker naar smaak
▢
1
bouquet garni
tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad
Instructies
Voor het deeg:
Meng bloem en zout.
Snijd de boter met twee messen door de bloem.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit en bekleed de vormpjes.
Bak de bodems 25 minuten blind met steunvulling.
Voor de ratatouille:
Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan.
Bak de ui en knoflook 5 minuten zacht.
Voeg zout en suiker toe naar smaak.
Voeg paprika's, courgette en aubergine toe en bak 5 minuten mee.
Voeg het bouquet garni en de tomaten toe.
Meng goed.
Dek de pan af met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de oven op 180°C, de laatste 20 minuten zonder folie.
Verwijder het bouquet garni.
Bereiden:
Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
Garneer met basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze ratatouille taartjes met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Picknick
/
Verjaardag