Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Miniquiches met shii-take
Allerhande 2002
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
lage taartvormpjes
Ø10 cm
magnetron
Oven
Ingrediënten
▢
6
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
300
g
shii-takes
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
12½
g
bieslook
verse
▢
25
g
pijnboompitten
▢
zout
▢
peper
versgemalen
▢
3
eieren
▢
125
ml
slagroom
▢
boter
om in te vetten
▢
2
teentjes
knoflook
Instructies
Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
In koekenpan olie verhitten, shiitakes en knoflook ca.2min al omscheppend bakken.
Pan van vuur nemen.
Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.
Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 ºC.
(In magnetron) boter smelten.
Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden.
Overhangend deeg langs rand afsnijden.
Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen.
Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.
Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
Quiches uit oven nemen en warm serveren.
Voedingswaarden
Calories:
255
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch