Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Minispinazietaartjes
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
24
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
minimuffinvorm
(24 holletjes), ingevet
Ingrediënten
▢
6
plakjes
deeg voor hartige taart
ontdooid
▢
300
g
spinazie
diepvres, ontdooid
▢
3
eieren
▢
3
el
groene olijventapenade
▢
50
g
Parmezaan
geraspte
▢
100
ml
slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°c
Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes.
Bekleed de holletjes van de muffinvorm met deeg en druk het deeg goed tegen de rand. 2.
Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. 3.
Klop in kom de eieren met tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los.
Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is. 4.
Vul de taartjes met het spinaziemengsel.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer ze lauwwarm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Hartige taart