Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mon chou taart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm van 18 cm
Bakpapier
Ingrediënten
Voor de bodem:
▢
200
gram
amandelen
▢
150
gram
dadels
▢
1
tl
speculaaskruiden
Voor de monchou laag:
▢
150
gram
cashewnoten
een nachtje, of minimaal 4 uur geweekt
▢
150
gram
hennepzaad
een nachtje, of minimaal 4 uur geweekt
▢
100
gram
kokosolie
▢
100
gram
santen
▢
100
ml
kokosmelk
▢
1
tl
vanillepoeder
▢
100
gram
rauwe honing
▢
rasp + sap van één citroen
Voor de topping:
▢
300-375
gram
ongezoete kersenjam
Ekoland bijvoorbeeld
Instructies
Bekleed je springvorm met bakpapier
Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en hak het helemaal fijn tot één geheel
Voeg eventueel 1-2 tl water toe als het mengsel niet goed plakt
Verdeel de bodem over de springvorm en duw deze aan met je vingers of de bolle kant van een lepel
Zet deze eventjes in de koelkast terwijl je verder gaat met het maken van de volgende laag
Smelt in een pannetje op zeer laag vuur de kokosolie en santen (eventueel au bain-marie)
Spoel de cashewnoten en hennepzaad af
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot het één goed gemengde massa is geworden
Verdeel de laag over de bodem in de springvorm
Laat deze afgedekt opstijven in de koelkast (ongeveer 4 uur)
Bestrijk de taart met de kersenjam voordat je de taart gaat serveren (maakt niet zoveel uit wanneer)
Bewaar afgedekt in de koelkast
Notities / Tips / Wijnadvies
*als je een nootvrije taart wilt, vervang dan de cashewnoten met een mix van pompoenpitten en zonnebloempitten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart