Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mongools Gegrild Lamsvlees met Geroosterde Uien
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
wachten
30
minuten
min
Total time
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovengrill
Koekenpan
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
droge sherry
▢
1½
eetlepel
lichte sojasaus
▢
3
cm
verse gemberwortel
fijngehakt
▢
1
theelepel
bruine basterdsuiker
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
600
g
lamsboutlapjes
Ó la minute gesneden
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
uien
in ringen gesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Meng in een kom de droge sherry, sojasaus, fijngehakte gember, bruine basterdsuiker en knoflook.
Snijd de lamsboutlapjes in repen van ongeveer 4 cm breed en meng ze door de marinade.
Laat minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm de ovengrill voor.
Haal de gemarineerde lamsrepen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Leg ze op een bakplaat.
Schuif de bakplaat ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster het vlees in ongeveer 6 minuten bruin en gaar, keer halverwege om.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de uiringen al omscheppend tot ze zacht en goudbruin zijn.
Verdeel het gegrilde lamsvlees over vier borden.
Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Verdeel de gebakken uiringen over het lamsvlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past goed bij de kruidige smaken van het gegrilde lamsvlees.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
34
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Mongolië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm