Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mootvis met komijn en saus van koriander en chili
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
6
zalmmootjes
1,2 kg.
▢
2
tl.
komijnzaadjes
Saus van koriander en chili
▢
8
bosuitjes
grofgehakt
▢
3
knoflookteentjes
uitgeperst
▢
3
kleine
rode chilipepers
zonder zaadlijsten, fijngehakt
▢
1
eetlepel(s)
fijngehakte koriander wortel
▢
2
eetlepel(s)
bruine suiker
▢
2
eetlepel(s)
vissaus
▢
60
ml
vers geperst limoensap
Instructies
Bestrooi elk mootje aan beide kanten met komijnzaadjes.
Bak de vis in een licht geoliede, grote koekenpan totdat deze aan beide kanten lichtbruin en gaar naar wens is.
Serveer de vis met een saus van koriander en chili en als eventueel als bijgerecht aardappelpuree.
De saus:
Meng met de groentemixer - met tussenpozen - de uitjes, knoflook, de chili, de korianderwortel en de suiker.
Voeg de saus en het sap toe. Meng met de mixer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht liefst meteen.
Alle soorten vis (schijfjes) zijn bruikbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland