Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mor monsens kaker
moeder monsens boterkoek
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
500
g
boter
▢
500
g
suiker
▢
4
ei
▢
300
g
bloem
▢
1
theelepel
vanille
▢
100
g
amandelen
▢
4
eetlepel(s)
krenten
Instructies
Warm de oven voor tot 190 graden.
Bestrijk de bakplaat met de 50 g boter.
Maak van de 500 g boter en de suiker een romige massa met behulp van een mixer.
Als het mengsel luchtig is, sla er dan één voor één de eieren door.
Roer dan het meel en de vanille erdoor.
Verdeel het beslag over de bakplaat tot er een egale laag op ligt.
Bestrooi de oppervlakte met de amandelen en de krenten en bak de koek 20 tot 25 minuten, tot de oppervlakte mooi bruin is.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de koek afkoelen.
Snij de koek met een scherp mes in kleine driehoekjes of vierkantjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Zweden