Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen à la Bonne Femme
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
½
liter
witte wijn
▢
½
liter
water
▢
3
uien
in ringen gesneden
▢
1
portie soepgroenten
wortel, selderij, prei, schoongemaakt en in stukjes gesneden
▢
1
laurierblad
▢
1
theelepel
tijm
▢
Sap van 1 citroen
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
40
gram
roomboter
▢
Verse
peterselie
gehakt
Instructies
Breng de witte wijn en het water in een grote pan aan de kook.
Voeg de uien, soepgroenten, laurierblad, tijm en peper toe aan de pan en laat alles 10 minuten koken.
Voeg de zorgvuldig gewassen en gesorteerde mosselen toe en laat ze circa 15 minuten in de gesloten pan trekken tot de schelpen openstaan.
Roer ze af en toe voorzichtig door met een schuimspaan.
Schep de mosselen uit de pan en leg ze op een serveerschaal.
Breng het kooknat op smaak met peper, zout, citroensap en roomboter.
Bestrooi met gehakte peterselie.
Voeg de mosselen terug in de pan en laat ze kort mee koken.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij