Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen in hete saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
300
gram
soepgroente
▢
1
ui
▢
20
gram
roomboter
▢
2
teentjes
knoflook
▢
500
gram
tomaten
▢
¼
liter
droge witte wijn
▢
1
kopje gekruid
tomatensap
▢
peper
uit de molen
▢
suiker
▢
zout
Instructies
Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
Schrik ze kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze fijn. Hak de ui fijn.
Fruit de groente met de ui in de hete roomboter.
Voeg de fijngehakte knoflook toe.
Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze en verwijder de pitjes.
Voeg ze bij de andere groenten en laat het geheel goed koken.
Blus met de wijn en voeg het tomatensap bij.
Breng het gerecht met peper, suiker en zout pittig op smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten