Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen in Romige Pernod Saus
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
2
grote
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
kleine
prei
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
Pernod
▢
250
gram
crème fraîche
45% vet
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Suiker naar smaak
Instructies
Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een steelpan.
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de olie.
Voeg de prei toe en smoor alles al roerende.
Blus met de Pernod en voeg de crème fraîche toe.
Laat het geheel even opkoken en daarna op een laag vuur zachtjes trekken.
Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uiringen toe, leg het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen openstaan.
Vul een voorverwarmde schaal met de mosselen.
Zeef het mosselnat en gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus.
Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker, en giet het over de mosselen.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
27
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij