Verhit een grote braadpan of de mosselpan en bak de chorizo zachtjes 3 minuten. Voeg de ui toe en fruit hem 3 min. mee.
Voeg de tomaten, laurierblad, wijn en naar smaak chilipeper toe.
Breng alles aan de kook en laat het mengsel zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
Spoel de mosselen in een zeef onder koud water.
Verwijder de exemplaren die na een tik op het aanrecht nog niet willen sluiten.
Schud de mosselen in de pan met tomaat.
Leg het deksel op de pan en breng alles aan de kook.
Kook de mosselen in ca. 8 min. gaar.
Schud de pan tussendoor een paar keer.
Schep de mosselen in een grote schaal.
Dip de chorizo en het kookvocht van de mosselen op met stukken stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
In september zijn mosselen op hun best.
Deze Spaanse gekruide versie is een eenvoudige manier om eens iets anders op tafel te zetten dan het klassieke mosselrecept.