Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen met Romige Mosterdmayonaise
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
verse mosselen
▢
1
ui
in ringen gesneden
▢
1
laurierblad
▢
1
kopje
water
▢
Snufje
peper
▢
Sap van 1 citroen
▢
3
eidooiers
▢
1
theelepel
mosterd
▢
4
eetlepels
kiemolie
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
1
bosje
dragon
grofgehakt
▢
1
bosje
kervel
grofgehakt
Instructies
Breng in een grote pan de ui, het laurierblad en het water aan de kook.
Voeg de mosselen toe en bestrooi ze met peper.
Laat ze ongeveer 10 minuten met het deksel op de pan koken tot de schelpen openstaan.
Laat de mosselen afkoelen en verwijder de lege schelphelften.
Verdeel de gevulde helften over 4 borden en besprenkel ze met citroensap.
Meng de eidooiers met mosterd en zout.
Voeg daarbij de olie druppelsgewijs toe.
Voeg de crème fraîche aan het mengsel toe om de mosterdmayonaise te maken.
Roer de gewassen en drooggedepte kruiden door de mayonaise.
Garneer elke mosselschelp met een toefje mosterdmayonaise.
Bestrooi de mosselen en de mosterdmayonaise met de rest van de gehakte kruiden.
Serveer de mosselen met romige mosterdmayonaise direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij