Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen met Sperziebonen in Sherry Saus
Porties:
4
Bereidingstijd:
38
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
100
gram
doorregen spek
in kleine stukjes gesneden
▢
1
ui
grof gehakt
▢
½
liter
halfdroge sherry
▢
½
liter
water
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1.5
kg
sperziebonen
schoongemaakt en afgehaald
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
1
bosje
peterselie
gehakt
▢
Enkele
peterselietakjes ter garnering
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het spek knapperig.
Voeg de gehakte ui toe en fruit deze.
Blus af met de sherry en het water.
Voeg zout en peper toe en breng aan de kook.
Voeg de schoongemaakte sperziebonen en de knoflook toe aan de pan.
Voeg na 5 minuten de mosselen toe en kook op middelhoog vuur tot de mosselen openstaan.
Roer af en toe voorzichtig met een schuimspaan zodat de bonen uit elkaar vallen.
Schep het gerecht in een voorverwarmde schaal.
Bestrooi met gehakte peterselie en garneer met enkele peterselietakjes.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een sherry past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij