Haal het vel van de chorizo en snijd de worst in stukjes of plakjes.
Verhit de olijfolie in een grote (mossel)pan en bak hierin de uiringen zacht en glazig.
Bak de uitgeperste tenen knoflook even mee.
Voeg de wijn, de tuinbonen en de tomaatstukjes met het sap toe.
Breng aan de kook.
Doe chorizo en de mosselen in de pan.
Schud de mosselen tijdens het koken enkele malen om.
Als alle mosselen open zijn is het gerecht klaar.
Eet dit gerecht met lepel en vork.
Serveer er warmgemaakt (stok)brood bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Maak een mosselbonensalade als voorgerecht. Meng (kant-en-klaar gekochte) gekookte mosselen, beetgaar gekookte tuinbonen en stukjes chorizo door elkaar. Maak deze salade aan met een vinaigrette van zonnebloemolie, azijn en een beetje mosterd. Wijnadvies: Hier past een stevige witte wijn bij.
Denk aan een houtgerijpte Kaapse of Australische Chardonnay.
Wie het licht type wijn prefereert kan een Pinot Blanc schenken (7-9ºC).