Zorgvuldig de mosselen afschrappen en de vezelachtige delen van de schelpen aftrekken.
Was ze snel, twee-driemaal, zonder ze te laten weken.
Hak de uien fijn en de selderij (de takjes in blokjes). (een deel der bladeren mag heel gelaten worden).
Smelt de boter in een grote kookpot.
Laat de goederen hierin smoren op zacht vuur, zodanig dat ze niet kleuren.
Werp de mosselen daarbij.
Kruiden met peper en zout en het citroensap.
Aan de kook brengen op hevig vuur.
Nu en dan opschudden.
Wanneer de mosselen volledig geopend zijn, er gehakte peterselie op strooien en opdienen, met gebakken aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Nog beter De gebakte uien en selderie de dag ervoor samen in boter laten smoren. De smaak zal sterker zijn wanneer men ze terug doet opwarmen. Frieten of wit en grijs brood kunnen de gebakken aardappelen vervangen.