Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen op Mediterrane Wijze
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
½
kopje
olijfolie
▢
2
uien
▢
1
venkelknol
▢
1
wortel
▢
1
peperoni
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
liter
witte wijn
▢
Water
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Verse
peterselie
gehakt
Instructies
Voorbereiden van de groenten:
Hak de uien fijn.
Snijd de venkelknol in schijven.
Snijd de wortel en de peperoni in dobbelsteentjes.
Pers het teentje knoflook uit.
Groenten fruiten:
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Fruit de gesneden groenten in de hete olie tot ze zacht zijn.
Blussen en kruiden:
Blus de groenten af met de witte wijn.
Breng het groentenat op smaak met zout en peper.
Koken van de mosselen:
Voeg de mosselen toe aan de pan.
Vul de pan met voldoende water zodat de mosselen tot de helft in het vocht liggen.
Kook de mosselen tot de schelpen openstaan, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
Afwerking:
Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij