Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen uit Auvergne met Roquefort en Spekblokjes
Porties:
2
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan met deksel
Lepel of spatel
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
100
gram
Roquefort kaas
verkruimeld
▢
100
gram
spekblokjes
▢
Klein
beetje water
ongeveer 100 ml
Instructies
Voorbereiding:
Spoel de mosselen grondig onder koud stromend water en verwijder eventuele baarden.
Gooi mosselen die open blijven staan na een tikje weg.
Koken:
Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur en voeg de spekblokjes toe.
Bak deze tot ze licht knapperig zijn.
Voeg de mosselen toe aan de pan, gevolgd door het water.
Zet het deksel op de pan en kook de mosselen ongeveer 5-7 minuten, of tot alle mosselen geopend zijn.
Schud de pan af en toe om de mosselen gelijkmatig te garen.
Voeg de verkruimelde Roquefort kaas toe en roer voorzichtig zodat de kaas smelt en een romige saus vormt met het kookvocht.
Serveren:
Schep de mosselen en de saus in diepe borden.
Serveer direct met vers stokbrood om de heerlijke saus mee op te soppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
60
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
3.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Varkensvlees
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk