Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselsoep met knolselderij
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
kg
mosselen
▢
4
el
olijfolie
▢
6
sjalotten
fijngehakt
▢
200
ml
droge witte wijn
▢
½
knolselderij
ca. 350 g, geschild
▢
1
bekertje
slagroom
125 ml
▢
200
g
zeewolf
of pangasiusfilet in reepjes
▢
3
el
verse peterselie
fijngehakt
Instructies
Spoel in een zeef de mosselen af met koud water.
Verwijder exemplaren die openstaan.
Verwarm 2 el olie in een grote pan en fruit de helft van de sjalotten zachtjes 1 minuut.
Voeg de mosselen toe en schep ze samen met de sjalotten om.
Voeg de wijn toe en leg de deksel op de pan.
Stoom de mosselen op hoog vuur in ca. 6 min. tot ze gaar zijn en openstaan.
Schud de mosselen in de pan (met de deksel erop) tussendoor een of twee keer. Giet het vocht uit de pan en vang het op in een kom.
Maak van dit vocht straks de soep.
Laat de mosselen afkoelen en haal driekwart van de mosselen uit de schelp. Verwijder mosselen die niet open zijn.
Snijd de knolselderij in kleine blokjes.
Verhit de rest van de olie in een grote pan, fruit de rest van de sjalotten zachtjes 2 minuten.
Voeg de knolselderij toe. Giet het mosselvocht in een maatbeker en vul het af met water tot een liter.
Voeg het vocht toe aan de knolselderij, breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en kook de soep zachtjes 10 minuten.
Voeg room en naar smaak zout en peper toe.
Kook de soep nog 5 min. en pureer alles met de staafmixer tot een gladde romige soep.
Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de mosselen en reepjes vis toe, zet het vuur laag en kook de vis in ca. 5 min. zachtjes gaar.
Verdeel de soep over kommen of borden, strooi de peterselie erover en serveer direct.
Lekker met warm geroosterd brood dat met een doorgesneden knoflookteentje is ingewreven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland