Kook de mosselen met het deksel op de pan in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze.
Fruit de fijngehakte ui in 3 eetlepels roomboter.
Voeg de uitgelekte champignons toe en kruid met zout en peper.
Voeg de mosselen toe aan de pan en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de Pernod toe en laat het even meekoken.
Rooster ondertussen de sneetjes brood en besmeer ze met roomboter.
Verdeel de mossel-champignonmengsel over de sneetjes brood en bedek ze met een laag geraspte Gouda.
Bak de toast in 5 tot 8 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze goudbruin zijn.
Serveer de mosseltoast 'à la Française' direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade voor een gebalanceerd voorgerecht.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht.