Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosterdsoepje van 't Zusje
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Garde of houten lepel
Mengkom
Ingrediënten
▢
500
ml
kippenbouillon of rundbouillon
voor vegetarisch gebruik groentebouillon
▢
200
ml
slagroom
▢
50
ml
witte wijn
▢
130
gram
grove mosterd
▢
20
gram
tarwebloem
▢
50
gram
maizena
▢
25
gram
fijne bloemkoolroosjes
▢
25
gram
gefrituurde uitjes
▢
25
gram
preiringen
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Breng de bouillon samen met de slagroom, witte wijn en grove mosterd aan de kook in een grote kookpan.
Maak in een mengkom een papje van de tarwebloem en maizena met een beetje koude bouillon.
Voeg dit papje al roerend toe aan de kokende bouillon.
Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken, zodat deze kan indikken.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de soep in kommen en garneer met fijne bloemkoolroosjes, gefrituurde uitjes en preiringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland