Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Moussaka
Aubergine-gehaktschotel
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aubergine
▢
zout
▢
peper
▢
olie
▢
1
grote
ui
▢
500
gram
gehakt
of lamsgehakt
▢
400
gram
tomaat
blik
▢
gemalen
kruidnagel
▢
50
gram
boter
▢
50
gram
bloem
▢
5
dl
melk
▢
nootmuskaat
▢
100
gram
Parmezaan
▢
1
losgeklopte eidooier
▢
2
eetlepels
paneermeel
Instructies
Bak de aubergines in een bodempje olie lichtbruin en laat ze uitlekken.
Bak de ui in 1 eetlepel olie ± 10 minuten.
Doe het gehakt erbij en bak het rul.
Voeg de tomaat, een mespuntje kruidnagel, zout en peper toe.
Laat het vocht verdampen.
Smelt de boter in een steelpan, roer er de bloem door en laat dit een paar minuten zacht bakken.
Breng het met de melk al roerend aan de kook en klop tot een gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat de helft van de kaas in de saus smelten en roer er de eidooier door.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vul de ovenschaal om en om met lagen gehaktmengsel en aubergine (bestrooid met zout en peper).
Schenk er de kaassaus over en bestrooi met een mengsel van paneermeel en kaas.
Druppel er een beetje olie over.
Bak het gerecht in de oven +- 45 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er stokbrood of gekookte rijst bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland