Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Multi-Culti Preistamppot met Gehaktballetjes
Een verrassende stamppot met prei, kruidige gehaktballetjes en een exotische smaak.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
600
gram
aardappelen of bataten
zoete aardappel
▢
600
gram
prei
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
theelepels
garam masala of kerriepoeder
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
½
theelepel
djinten
komijn
▢
½
theelepel
djahé
gemberpoeder
▢
Stukje
ui
▢
6
takjes
koriander
▢
3
takjes
peterselie
▢
200
gram
rundertartaar
▢
Mespunt
kaneel
▢
150
ml
melk
▢
Peper
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd de prei in ringen.
Smoor de prei met 1 eetlepel olie, garam masala, sambal, ketjap, djinten en djahé.
Snipper de ui en hak koriander en peterselie fijn.
Meng tartaar met ui, koriander, peterselie, peper en kaneel.
Maak er balletjes van.
Bak de gehaktballetjes 8 minuten gaar en bruin.
Verwarm de melk.
Stamp de aardappelen met de melk tot puree.
Roer de prei door de puree en breng op smaak met peper.
Serveer met de gehaktballetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Garneer eventueel met extra koriander.
Wijnadvies:
Rode wijn (bijvoorbeeld Merlot): Een zachte rode wijn past goed bij de kruidige stamppot.
Rosé: Een stevige rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stamppot
Land van herkomst
Azië
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter