Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Nam prik pao
Chilipasta in sojaolie
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
vijzel
Ingrediënten
▢
10
grote
chilipepers
zongedroogde
▢
3
eetlepel(s)
vissaus
▢
5
dl
sojaolie
▢
¼
tl
zout
▢
8
sjalotten
gepeld en in plakjes
▢
6
tenen
knoflook
gepeld en fijngehakt.
▢
1
mok
garnalen
gedroogde
▢
1 - 2
eetlepel(s)
kokos
palmsuiker
▢
½ - 1
eetlepel(s)
tamarindepasta
of rijstazijn
Instructies
Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotten en knoflook goudgeel, uit de olie scheppen en laten uitlekken.
Doe nu de gedroogde garnalen en de gedroogde chilipepers in de wok.
Bak ze tot ze goudbruin zijn, uit de olie scheppen en laten uitlekken.
Doe de garnalen, knoflook, chilipepers, sjalotten en suiker in een vijzel en stamp het mengsel tot een goed gemengde homogene pasta.
Voeg de vissaus, tamarindepasta, zout en de afgekoelde sojaolie uit de wok toe.
Stamp alles nog eens goed door tot u een smeuïge pasta heeft.
De chilipasta kan men in een luchtdicht afgesloten potje 3-4 maanden in de koelkast bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Thailand